Hitta e-boken

Och älven gav mig sina sånger

Och älven gav mig sina sånger
Nomen förlag,
Romaner
9174657496
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Pian Tornberg Hjelm förenar ord, bild och ton i sitt skapande. Hon är född i Pajala i Tornedalen men är en av de många, som flyttat söderut. Första flytten gick till gymnasiet i Haparanda, sedan bar det av till Uppsala, för akademiska studier. Sina arbetsverksamma år levde hon i Dalarna. Det var där som den starka längtan till naturen och människorna ”där hemma” i Tornedalen blev tydlig och tog sig uttryck i sånger, dikter, målningar och prosatexter. Hennes starka inspirationskälla är naturen och då särskilt hennes hembygds vackra älvdal, Tornedalen.

Nattens ljus om sommaren och dagens mörker om vintern präglar hennes lyrik, musik och bilder.

Hon har dessutom med detta skapande som bas utformat ett multikonstprogram som hon kallar ”Norrljus” och som hon framträtt med i olika sammanhang på många platser i Sverige.


Några pressklipp: T. Hellberg i Borlänge Tidning ”Hennes minnesbilder från hembygden i Pajala omvandlas till tavlor, dikter, musik. Allt ger sammantaget bilden av en mångsidig konstnär. Hennes verk berör människor, det är oerhört berikande”

Margareta Sandelin i Gotlands Allehanda: Hon fullkomligt trollband sin publik när hon ledde den genom årstiderna i midnattsolens och norrskenets land. Sin stora kärlek till hembygden förmedlar hon i sina dikter, sånger och målningar. Det är få förunnat att ha många välstämda strängar på sin lyra och kunna ge sin publik en mäktig sinnesupplevelse.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng