Hitta e-boken

Amazonas Reportage från jordens lungor

Amazonas Reportage från jordens lungor
Telegram Bokförlag AB,
Fakta
9174232487
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Amazonas - Reportage från jordens lungor är en ögonvittnesskildring från en av världens mest föränderliga platser. En plats som på alla sätt och vis bör ses som en värld i sig. Världens största regnskog som kallas för jordens lungor på grund av dess förmåga att omvandla koldioxid till syre. Regnskogarnas kretslopp är ett viktigt - för att inte säga oumbärligt - bidrag till jordens biologiska balans. I Amazonas olika konstellationer lever miljontals människor, däribland hundratals olika ursprungsstammar. Amazonas är hem för dessa människor och för oräkneliga växt- och djurarter. Regnskogen förser dem med skydd, verktyg och mediciner och spelar en viktig roll för deras andlighet och kultur. Men sedan de första decennierna av 1900-talet har Amazonas även blivit asfalterade vägar, miljonstäder, snabbmat, industrier och modern expansion. Här sker en krock mellan gammalt och nytt, mellan ekologi och ekonomi och, kanske framförallt, mellan långsiktighet och kortsiktighet. I ett halvår bodde författaren och journalisten Klas Lundström i det brasilianska hjärtat av regnskogsbäckenet och försökte närma sig det fenomen, den utveckling och de individer som gör Amazonas till vad det är. Den här boken är resultatet av en förutsättningslös berättarlust och uppriktig oro, ett inre kall som han varken kunde eller ville avfärda och som tog honom på en resa genom en plats präglad av skövling, barnarbete, soja, turism, ekonomi, rörelse, mänskliga rättigheter, arbete, handel och gränslöshet.

Klas Lundström, född 1982, är författare och journalist. Sedan 2006 har han rapporterat från ett 20-tal länder världen över för olika svenska medier. Klas bestämde sig för att bli författare i tolvårsåldern och har sedan bokdebuten 2008 gett ut flera reportageböcker, bland annat om Indonesien, Amazonas, Östtimor, svensk guldindustri och döden.

Recensioner
”Lundström skriver med ett driv och engagemang som är sällsynt i dag.” Vagabond
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng