Hitta e-boken

Om döda ont

Om döda ont
Telegram Bokförlag AB,
Deckare
9174232177
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Möjligen inbillade hon sig. Hon fick lätt för sig saker. Som nu när hon stack nyckeln i dörren och kände att något inte stämde. Det var en svag känsla, flyktig och inte tillräcklig för att agera utifrån, men den fanns där. Mona öppnade och klev in. Föraningen växte till visshet, någon var i lägenheten. - Hallå? ropade hon försiktigt och kikade mot vardagsrummet. När hon såg kvinnan ryckte hon till och drog in luft vilket var opraktiskt eftersom hon inte fick till något skrik under den bråkdel av en sekund som hon ännu hade chansen. En påse pengar på avvägar, en dansk nattklubbsdrottning utan skrupler och ett gammalt ouppklarat dödsfall. Allt korsar Calle Collins väg och snart är hans eget liv i fara.

Hans Koppel har, förutom Kommer aldrig mer igen och Kom ska vi tycka om varandra , även skrivit tre korta satiriska romaner: Vi i villa, Medicinen och Kungens födelsedag. Hans Koppel är den pseudonym författaren Petter Lidbeck använder sig av när han skriver för vuxna. Hans Koppels böcker bör inte läsas av barn.

om Hans Koppel:
"en riktig bladvändare" Aftonbladet
"Jag kommer att tänka på Hitchcocks djävulskt effektiva paranoia-filmer" Helsingborgs Dagblad
"Det är spännande från första till sista sidan. Författaren bygger upp en infernalisk och nagelbitande dramatik." DAST Magazine
"en iskall och skicklig thriller om skuld och hämnd" Sydsvenskan "crisp and simple yet devastatingly effective" Daily Mirror
"a supremely professional piece of work" The Independent
"Summering: Jävligt läskigt, men bra!" Moa Herngren
"Jag vill ha mer, mer, mer" June Stenmark
"Jag skulle vilja påstå att det är ett litet mästerverk av Hans Koppel" Boktipsaren.se "Lidbeck är en förfaren berättare" Nils Schwarz, Expressen
"bladvändare" Bokhora
"en tät liten thriller av den gastkramande arten och med en oväntad upplösning" BTJ
"trots hemskheterna var jag bara tvungen att fortsätta läsa och se hur det skulle sluta. Sträckläste den och var inte helt kontaktbar stora delar av tiden" Globe Bokhandel

Sex frågor till Hans Koppel, aktuell med sin tredje thriller Om döda ont.
1. Snabbt, vad handlar den om? En mordisk före detta barnskådespelerska och några som kommer i hennes väg.
2. Om döda ont är tredje boken i serien, föregående två hängde bara löst ihop. Är detta också en fristående historia? Ja, fast persongalleriet är i stort detsamma som i första boken. Frilansjournalisten Calle Collin och hans fruitfly-kompis Jörgen är tillbaka.
3. Alla människor skriver spänningsromaner nuförtiden, varför ska vi läsa din? Därför att den är snabb och lättläst, stundtals även lite kul. Önskar man lågt tempo, suckande kommissarier och omständligt gestaltande väljer man med fördel mer traditionella författare.
4. Så vad är det, en kioskroman? Det hoppas jag. Jag har ingen större respekt för seriös litteratur eftersom den överlag är illa skriven och poänglös. Precis som i vanliga livet ska det proppmätta allvaret vittna om ett stort inre. Min erfarenhet säger mig att det i många fall är precis tvärtom.
5. I kortromanen, Hemvändaren, som du skrev direkt för ett e-boksförlag var du elak mot en del kollegor. Är du inte rädd att du får surt igen? Jag är ständigt livrädd för allt möjligt, det har jag gemensamt med de flesta som skriver. Själv tyckte jag boken var kul. Plus att jag sparkade uppåt, de jag förlöjligade är långt mer framgångsrika än jag själv.
6. Så i själva verket är du bara avundsjuk? Inte särskilt. Böcker är som föräldrar: Man känner igen sig i dem och det är inte alltid så kul. Men aldrig att jag skulle byta mina mot någon annans.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng