Hitta e-boken

Havets änglar : ett reportage om fraktindustrin

Havets änglar : ett reportage om fraktindustrin
Telegram Bokförlag AB,
Fakta
9174231685
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Hamnen i Le Havre är tyst och inlindad i en vilande söndagsbris. Sporadiska ljud studsar mot industriområdet utan att riktigt få fäste. De fordon som då och då passerar under den lugna himlen slukas upp av hamnens innandöme. De försvinner in i ett svart hål och det enda som lyckas klyva den vakande tystnaden är dova dån ur fjärran. Kvardröjande dofter från havet och fiskmåsars sökande skrin påminner om en värld utan betong, asfalt och stål. Hamnarbetare slukas av den lika mäktiga som klaustrofobiska kulissen. Inte minsta spår av liv går att skönja bakom lyftkranar, märkliga torn och övergivna containrar. Ingenstans syns de till. I hamnområdets innandöme hörs endast industrilandskapets lugna andetag. Avsaknaden av rörelse gör det svårt att förstå att de trötta fötterna vilar i en gräsrondell i hjärtat av Frankrikes största hamn – och en av Europas största. Att dra till sjöss är till följd av den moderna kapitaliseringen inte längre den romantiskt dimhöljda tillvaro som det en gång i tiden var. I dag består yrkeskåren av lågavlönade östeuropeiska och filippinska arbetare som tvingas arbeta under slavliknande förhållanden. Vi får möta dessa, de obesjungna hjältarna på de sju världshaven, som större delen av året spenderar sin tid hundratals mil från sina familjer för att kunna ge dem något som liknar en dräglig tillvaro. Det är dessa män som är havets änglar.

Klas Lundström, född 1982, är författare och journalist. Sedan 2006 har han rapporterat från ett 20-tal länder världen över för olika svenska medier. Klas har sedan bokdebuten 2008 gett ut åtta reportageböcker, bl.a. om Östtimor, Nya Zeeland, Amazonas, svensk guldindustri och eurokrisen. Brinner för engelsk fotboll och tycker mycket om reklamfri radio.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng