Hitta e-boken

Samordnad generalentreprenad. Utg 3

Samordnad generalentreprenad. Utg 3
Fakta
9173335061
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Kännetecknande for upphandlingsformen samordnad generalentreprenad är att byggherren genomför upphandling av de entreprenörer som ska anlitas på motsvarande sätt som vid delad entreprenad. Därefter överförs (transporteras) avtalen med ett antal entreprenörer/leverantörer till en entreprenör som får ställning som generalentreprenör. Generalentreprenören inträder som part i byggherrens ställe i avtal som byggherren har ingått.

Samordnad generalentreprenad är avsevärt mer komplicerad än en upphandling av en vanlig generalentreprenad. Den ställer krav på att byggherren har särskild kompetens vad avser upphandling och gränsdragningen mellan de olika entreprenaderna.

Denna handledning, ”Samordnad generalentreprenad”, har disponerats med utgångspunkt från kapitelindelningen i AB 04. I anslutning till respektive avsnitt lämnas exempel på texter i de administrativa föreskrifterna upprättade utifrån AMA AF 07 med kommentarer därtill. Textförslagen i de administrativa föreskrifterna bygger på att AB 04 är tillämplig.

Handledningen ”Samordnad generalentreprenad” gavs ursprungligen ut av Byggandets Kontraktskommitte, BKK, 1984. Den andra reviderade utgåvanstod dåvarande Byggherreföreningen, EIO, SABO och VVS-Installatörerna bakom, 1999. Till följd av bland annat införandet av AB 04, ABT 06 och AMA AF 07 samt reglerna om omvänd skattskyldighet vid betalning av mervärdesskatt, har handledningen blivit i behov av en revidering. Resultatet av revideringen är denna nya tredje utgåva, som BBK återigen står bakom med Svensk Byggtjänst som utgivare.

I tidigare upplagor har samordnad generalentreprenad betecknats som en särskild entreprenadform. I samband med revideringen har det bedömts som mer korrekt att beteckna samordnad generalentreprenad som en upphandlingsform av en entreprenad.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng