Hitta e-boken

Skydda dina idéer

Skydda dina idéer
Liber AB,
Fakta
9170053944
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
– patent, varumärken, design, upphovsrätt och piratkopiering

Immaterialrätten behandlar lagar kring patent, varumärken, design, upphovsrätt och piratkopiering. I denna lättillgängliga handbok förklaras lagarna så att du som företagare, artist, uppfinnare eller marknadsförare kan skydda dina idéer på bästa sätt.

Vilka är ett företags tillgångar? Från att tidigare ha varit maskiner, inventarier och andra materiella tillgångar är det idag idéer och det så kallade intellektuella kapitalet som utgör ett företags värde. En medarbetare på Google värderades av börsen år 2007 till 22 miljoner dollar medan en montör på Fords fabrik i Detroit var värd 73 tusen dollar.

Denna snabba förändring av vad som är de verkliga tillgångarna i ett företag har samtidigt blottat bristen på kunskap om hur man skyddar sina idéer. Kassaskåp, gallergrindar och övervaknings-kameror hjälper till att skydda de materiella tillgångarna. Men hur skyddar man bäst de tillgångar som uppenbarligen är de mest värdefulla?

Kunskaper i dessa frågor är viktiga inte enbart för uppfinnare, konstruktörer och utvecklingsavdelningar. De kommer också att bli alltmer angelägna för bland annat chefer på alla nivåer, ekonomer, jurister, marknadsförare, projektledare. Framför allt blir exploateringen och kommersialiseringen av det intellektuella kapitalet allt viktigare i strategier och affärsplaner.

Boken, som är skriven av medarbetare inom BRANN AB, behandlar bland annat patent, varumärken, design, upphovsrätt, piratkopiering och kommersiella avtal. Den tar upp frågor som: Varför och när ska man söka patent? Vilken information kan man få av patent och patentansökningar? Hur skriver man ett kommersiellt avtal? Hur skyddar man sin egen och när kränker man en annans upphovsrätt? Vad är produktplagiering och piratkopiering?
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng