Hitta e-boken

Piratdrottningen - boken om Britt Wadner och Radio Syd

Piratdrottningen - boken om Britt Wadner och Radio Syd
Piratförlaget,
9164242285
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Tidigt 60-tal. Från båten Cheeta, förankrad ute i Öresund, sänder piratradiostationen Radio Syd den nya populärmusiken. Runt om i Skåne rattar radiolyssnarna in den nya stationen som inom kort har fler lyssnare än Sveriges Radios tre kanaler tillsammans. Men det fanns ett problem: staten hade radiomonopol och tänkte - med kommunikationsminister Olof Palme i spetsen - hårdnackat se till att det förblev så.
För den som var ung i slutet av 50-talet och början av 60-talet betydde Radio Syd en revolution. Som portalfigur i kampen mot det förlegade stod grundaren av den populära radiostationen, den färgstarka Britt Wadner. Hon blev Piratdrottningen med hela svenska folket och en symbol för den optimistiska tidsanda som sade att allt låter sig göras.
Berättelsen om Britt Wadner genomsyras av hennes pionjärsanda och många märkliga upplevelser. Tiotusen människor demonstrerade på Malmös gator när Britt Wadner, som "Sveriges populäraste förbryterska", dömdes till fängelse. Hon startade världens första flytande TV-station och satte dessutom igång den svenska charterturismen mot Gambia. Och när Rolling Stones bodde hos henne i Lund, lät hon dem måla om poolen i trädgården...

I Piratdrottningen berättar Fredric Karén inlevelsefullt om sin mormor Britt Wadner och människorna kring henne. Vi får en exposé över de moderna mediernas historia, men framför allt ett porträtt av en lysande entreprenör och en stark kvinna som ständigt kastade sig in i nya äventyr.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng