Hitta e-boken

Sympatia- scener ur ett sjömansäktenskap

Sympatia- scener ur ett sjömansäktenskap
Vulkan Bokförlag,
Deckare
9163746352
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
”Jörn har i sin roman på ett djupt och intressant sätt skildrat sjömansäktenskap som det kunde se ut på 50-, 60- och 70-talet. Björn, romanens huvudperson, sitter i Goa i Indien och tänker tillbaka på sitt liv och drömmer fortfarande som pensionär om Leena som var hans älskarinna i ungdomen. Hon var ljuset, njutningen och söndagskvinnan. Det dåliga samvetet gentemot hustrun Gerd och barnen gör sig dock ständigt påmint.

Björns otroliga aptit på kvinnor och sex skildras mustigt, humoristiskt och många gånger med värme och kärlek, inte så oskyldigt som Evert Taubes ”Flickan i Havana”.

Då jag själv tjänstgjort till sjöss i drygt 30 år, mestadels i passagerarfartyg, kan jag lätt förstå Björns många problem. Sympatia är en bra och mycket läsvärd sjöroman.”

K. S.

Sjökapten

”Boken handlar om Björn - styrman, make och pappa - och hans kluvenhet och sökande vad gäller kärleken, faderskap, arbete, fritid, ja, hela livet. Hans tillvaro blir inte precis enklare när han drabbas av den stora passionen i form av en receptionist på Finlandsbåten, där han börjat jobba för att familjen vill se mera av honom… Vi får en spännande titt bakom kulisserna på Finlandsbåtarna, där en del av historien utspelar sig. Vilken svensk har inte åkt med de färjorna utan att ens ana vad som egentligen försiggår ombord?

Att författaren själv har ett långt förflutet som sjöman gör inte saken sämre. Jag tror inte att någon utan den erfarenheten hade kunnat fantisera ihop och skriva en sådan här bok, som jag unnar många att ta del av. Det är den värd.”

"Katmandou"

Journalist
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng