Hitta e-boken

Gabriels dag

Gabriels dag
Wahlström & Widstrand,
Romaner
9146228829
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Gabriel Berggren är 62 år och chef för ett storföretag, Förenade Metall, med huvudkontor på en exklusiv adress i Helsingfors. Han är ingift i den forna ägarfamiljen men uppbär sitt VD-skap på demokratisk grund. Hans hustru Angela är drygt tjugo år yngre och befinner sig i en svår tid. De två kan inte nå varandra och det själsliga avståndet mellan dem ökar efterhand.

   Gabriel är några år från pensionsåldern och omgivningen - inte minst delar av hans styrelse - förväntar sig att han ska vara stelnad, idéfattig och mogen att ersättas. Detta får honom att känna sig gammal och ger näring åt känslan av att vara förbrukad.

Utan egen förskyllan görs Gabriel medansvarig i en kedja händelser som leder till utpressning, offentlig skandal och mänsklig tragedi. Han lämnas ensam att utröna omfattningen av sin skuld samtidigt som hans person misstänkliggörs i olika sammanhang.

   Gabriel upplever en tid av rannsakan och genomgår återkommande, djupa kriser, vilka förvärras av upprörda konflikter med en ung radikal svåger, Jakob, med anledning av Sovjets inmarsch i Ungern. Gabriels väg korsas också av en kvinna, en avbild av Angela som ung, hos vilken han söker det han vet sig ha förlorat. Gabriels värld vacklar. Andra ställer krav på honom och han ställer krav på sig själv. Han måste fatta ett slutgiltigt beslut.

Gabriels dag tecknar ett insiktsfullt porträtt av en man i brytningen mellan medelålder och ålderdom - på väg ut ur det aktiva livet. Det är en bitvis farsartad, tragisk men också klarsynt roman och självrannsakan och förräderi. Den ingår som en femte fristående del i Jörn Donners romanserie om familjen Anders.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng