Hitta e-boken

Genetik och genteknik - nya utmaningar för hälso- och sjukvården

Genetik och genteknik - nya utmaningar för hälso- och sjukvården
Studentlitteratur AB,
Mat & Hälsa
9144068239
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Minst fem procent av befolkningen kommer, oavsett livsstil eller miljö, att insjukna i en sjukdom som beror på genetiska förändringar. Därmed är ärftliga sjukdomar som grupp att betrakta som ett folkhälsoproblem. Dagens genteknik ger möjlighet att få information om egna och nära släktingars framtida hälso- och sjukdomsrisker med presymptomatiska undersökningar, vilket leder till nya vägar för sjukdomsförebyggande arbete, men också till att nya etiska, sociala och legala frågor aktualiseras.
För vilka genetiska sjukdomar är det motiverat att screena befolkningen och vilka genetiska undersökningar ska blivande föräldrar ha möjlighet eller rätt att göra på det ofödda barnet? Vem informerar släktingar som också är i riskzonen? Vem har rätt till informationen som kommer fram? Hur skall hälso- och sjukvården möta den ökande möjligheten till att själv beställa tester på nätet? Dessa och många andra problemställningar belyses i denna bok, som avser spegla det rådande medicinskt- genetiska kunskapsläget inför 2010-talet.
Boken, som är tillkommen genom bidrag från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, vänder sig till beslutsfattare och verksamma i hälso- och sjukvården och relaterade myndigheter, såväl som till den intresserade allmänheten.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2010.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng