Hitta e-boken

Programmering i Lisp

Programmering i Lisp
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144065809
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Programspråket Lisp har med standardiseringen Common Lisp blivit ett modernt programspråk. Från början användes Lisp mest inom artificiell intelligensforskning, men används numera som grundläggande programspråk inom många datautbildningar. Som produktionsspråk finner vi användning av Lisp i bl a expertsystem och som inbyggt språk i exempelvis editorer och verktyg för CAD-system.

Denna bok är ett resultat av flera års undervisning i grundläggande programmering byggt på Lisp-språket. Boken förutsätter inga direkta förkunskaper i programmering annat än grundläggande databegrepp och att man kan hantera ett datorsystem. Boken kan med fördel användas i en första programmeringskurs och växlar därför mellan språk- och metodikbetonade kapitel. Lisp är ett språk som verkligen kan utveckla kreativiteten hos nybörjare i programmering. Metodiken fokuserar på ett funktionellt programmeringssätt med abstrakta datatyper.

Boken passar även för fortsättningskurser i programmering när man fått en bakgrund i imperativ programmering i språk som t ex Pascal eller C och för kurser i artificiell intelligens där Lisp lämpligen används som laborationsspråk.

Common Lisp är ett omfattande språk där standarden innehåller flera hundra funktioner och där många funktioner finns i olika varianter. För att även boken skall kunna användas av programmerare som använder Lisp har vi i funktionssammanställningar försökt få med en mer fullständig uppräkning av de vanligaste och kanske mest användbara funktionerna.

Till boken finns författarens rättelser att ladda ner.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 1996.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng