Hitta e-boken

Programmeringsprinciper i Java - Exempel 1

Programmeringsprinciper i Java - Exempel 1
Studentlitteratur AB,
Fakta
9144065531
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Detta är en lärobok i programmeringsprinciper och Java. Den kan användas som kurslitteratur för olika programmeringskurser, både på universitets- och gymnasienivå, men kan även användas av alla som på egen hand vill lära sig programmeringsprinciper och Java. Boken utgör ett fullständigt läromedel, som kan förstås och assimileras utan ytterligare hjälp. Inga förkunskaper krävs.

Programmeringsprinciper i Java består av två separata volymer. Den första boken omfattar grundläggande programmeringskunskaper, och hjälper till att utveckla grundläggande programmeringsförmågor. I boken behandlas datalagring och databearbetning, logik, ett programs organisation, klassbibliotek, objekt, undantagssituationer i ett program, och ett programs kommunikation med sin omgivning (standard input och output samt filer).

Den andra boken omfattar mer avancerade kunskaper. Den går djupare i objektorienterad programmering, och presenterar strategier för att definiera egna typer av objekt. Vidare beskrivs arv, klasshierarkier och interface. Program med flera trådar, och kommunikation mellan två avlägsna program presenteras. Grafik och användargränssnitt ingår också i den andra boken.

Båda böckerna utgör tillsammans ett unikt läromedel i programmeringsprinciper och Java. Det finns tre parallella spår genom böckerna: naturliga och lättförståeliga konceptbeskrivningar, exempelprogram med sammanfattningar och förklaringar samt övningar som lyfter fram typiska programmeringssituationer. Varje spår är en fullständig enhet, och man kan lära sig genom att använda bara en av dessa tre komponenter. Men det bästa är att använda sig av alla tre komponenter parallellt.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2004.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng