Hitta e-boken

Kognitiv beteendeterapi vid hetsätningsstörning och övervikt

Kognitiv beteendeterapi vid hetsätningsstörning och övervikt
Studentlitteratur AB,
Mat & Hälsa
9144063180
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Fetma och övervikt är ett eskalerande folkhälsoproblem. Samtidigt är hetsätningsproblematik relativt vanlig bland personer som söker vård för fetma. En av huvudtankarna med boken är att tillgängliggöra evidensbaserad behandling för att effektivisera och underlätta den behandling som ges vid olika kliniker. Grundat på kognitiv beteendeterapi (KBT) och dess evidens för behandling av många andra typer av problem (t.ex. depression, ångest, smärta, etc.) utgår författarna från att en KBT-behandling av hetsätningsstörning kan integreras i övrig evidensbaserad behandling av fetma och psykiatriska problem.

Boken består av två delar. Den första omfattar fakta om hetsätningsproblematik och KBT. Läsaren får ta del av riskfaktorer för hetsätningsproblematik, dess förlopp och konsekvenser, samt en forskningsöversikt. Ett ämne som har debatterats mycket på senare tid är hetsätning och beroende, varför ett kapitel behandlar just ett kognitivt beteendeterapeutiskt och medicinskt perspektiv på mat, ätande och beroende. Boken ger en översiktlig introduktion till KBT. Ett kapitel berör det terapeutiska förhållningssätt som karaktäriserar arbetet med KBT. I dagsläget finns bra KBT-litteratur på svenska som kan rekommenderas som parallell läsning till föreliggande behandlingsmanual.

Den andra delen av boken är en detaljerad manual för KBT-behandling av hetsätningsproblematik. Tillämpning av manualen kräver goda kunskaper om KBT och för de professionella med enbart översiktliga kunskaper om KBT krävs handledning för att manualen ska kunna användas på ett adekvat sätt. Författarna är forskare som strävar efter att integrera den vetenskapliga kunskapen med den kliniska vardagen.

På bokens webbplats www.studentlitteratur.se/32646 finns kompletterande stödmaterial att använda under arbetet med kognitiv beteendeterapi vid hetsätningsstörning och övervikt.


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2008.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng