Hitta e-boken

Grunderna i epidemiologi

Grunderna i epidemiologi
Studentlitteratur AB,
Mat & Hälsa
9144063148
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Detta är den tredje omarbetade upplagan av Grunderna i epidemiologi av Ahlbom och Norell som utkom första gången 1981. Boken har också utgivits på ett dussintal andra språk.

Epidemiologi är läran om sjukdomars förekomst i befolkningen. Sjukdomsförekomsten studeras i relation till faktorer hos individerna,deras miljö och levnadsvanor, med syfte att kartlägga orsaker till sjukdom och effekter av förebyggande insatser och behandling.

Epidemiologin har genomgått en mycket snabb utveckling under de senaste decennierna. Från att ha varit en löst sammanhållen disciplin som i mycket förlitat sig på ad hoc-lösningar och allmän statistisk metodik har en konsistent och sammanhängande teori och metodik utvecklats.

I denna bok ges en introduktion till modern epidemiologisk teori och metodik. Boken har även ett hundratal övningsuppgifter och lösningar.

Sen den första upplagan kom ut har vetenskapsområden förändrats och utvecklats och nya forskningsprioriteringar gjorts. Tillgången till datorer och programvara har förändrats totalt under denna period. Dessa förändringar avspeglas i den nya upplagan.

Boken är avsedd att användas i grundkurser i epidemiologi i främst läkarutbildning, folkhälsovetarutbildning, sjuksköterskeutbildning m.m.

Tredje upplagan


E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2006.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng