Hitta e-boken

Grekisk gryning: Om det hellenska kulturflödet genom tiderna

Grekisk gryning: Om det hellenska kulturflödet genom tiderna
Wahlström & Widstrand,
Fakta
9143505503
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
"Jag har alltid känt ett starkt behov av att söka mig tillbaka till den grekisk-romerska forntidens litteratur och konst, vare sig jag arbetat med soppkök bland tredje världens svältande människor eller med svensk export eller ytterligare något annat. Särskilt under de senaste åren, då marken gungat under mina fötter och det varit svårt att finna fotfäste i tillvaron, har jag inte minst i antik kultur funnit mod och kraft att gå ännu ett stycke vidare. Men vad menar vi egentligen med antik kultur, och hur mycket vet vi om och förstår vi av den, efter all förödelse den drabbats av under de senaste två årtusendena?"

I sin nya bok botaniserar Sture Linnér bland moderna kulturyttringar och undersöker vad de har ärvt från de gamla grekerna. Vad har till exempel Sokrates och Pippi Långstrump gemensamt? Överallt i den västerländska historien finns tydliga referenser till antiken, men det finns även utvecklingslinjer och återkopplingar där man minst anar dem. Shakespeare och Eyvind Johnson - varför fascinerades de av Pytagoras lära? Och vad hämtar poeten Johannes Anyuru från Homeros? Författaren ger också en personlig bild av vad antiken kan ge en modern människa av idag.
Sture Linnér är professor i grekiska språket och litteraturen. Han har också haft betydande funktioner inom svenskt näringsliv och vid FN.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng