Hitta e-boken

Den blå stranden

Den blå stranden
Bokförlaget Forum,
Romaner
9137140086
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Den blå stranden av Erik Eriksson är en fristående fortsättning på 2006 års succé Det brinnande havet, och andra delen i en släktkrönika som utspelar sig i Grisslehamn vid Ålands hav. Året är 1854, Krimkriget har just startat och stridernas fasor blir återigen verklighet för människorna som lever vid kusten.

En dag när 22-åriga Kristina är ute och fiskar ser hon en ålänning fly från ett engelskt krigsfartyg. Han jagas av en ung, beväpnad engelsman men Kristina lyckas i sista stund hindra engelsmannen från att använda sin sabel.

Kristina kan inte glömma sitt möte med den unge engelsmannen. Han heter Robert, och även han har hennes bild kvar i minnet. En dag väljer Robert att desertera från sin post genom att kasta sig i vattnet från fartyget. Han är nära att drunkna, men tack vare en märklig ingivelse lyckas Kristina rädda honom i sista stund. Från den dagen är de förälskade i varandra - trots att de inte talar samma språk.

Straffet för en desertör är hängning, och Robert måste hålla sig undan för att inte bli upptäckt. Kristina hjälper honom att gömma sig, och när hennes hårda och principfasta far Markus tar upp jakten på Robert väljer hon att lämna gården och bosätta sig med Robert i en avsides belägen stuga. Den ligger vid en strand där det finns vackra blåskimrande stenar, och det blir deras egen speciella plats.

Kristina söker sig till sin farmor Johanna för att få råd och stöd, och Johanna - som i sin ungdom själv upplevt den stora, omvälvande kärleken - uppmuntrar sondottern att lyssna till sin inre röst.

Men oron växer. Robert är eftersökt av Markus såväl som länsman på orten och engelsmännen, och snart blir tillvaron ohållbar. Robert måste gå till sjöss på nytt, nu med ett svenskt handelsskepp, på falska premisser och med farliga arbetsvillkor. Kristina skiljs från sin älskade när hon är höggravid, och det är ovisst om de kommer att återse varandra igen ...

Erik Eriksson är född 1937 och bosatt i Grisslehamn. Han har ett förflutet som journalist och tv-producent. Som författare har han drygt trettio böcker bakom sig, bl a en rad kriminalromaner. Den blå stranden är andra delen i en episk släktkrönika i flera delar som utspelar sig i och kring Grisslehamn i Roslagen. Första delen, Det brinnande havet, kom ut 2006.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng