Hitta e-boken

Gummimammor, plastpappor och bonusbarn: Handbok för styvföräldrar

Gummimammor, plastpappor och bonusbarn: Handbok för styvföräldrar
Bokförlaget Forum,
Mat & Hälsa
9137139878
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
"… spännande, ibland upprörande, alltid engagerande." Nerikes Allehanda
Det finns en ofantlig mängd handböcker för föräldrar. Man kan läsa om varenda ögonblick under graviditeten och alla dessa faser som små barn ska igenom. Det finns nog inte en känsla eller ett eksem som inte är beskrivet i någon klokbok. Men trots att det är så vanligt med skilsmässor och att styvfamiljen idag är en vanlig och fullt accepterad familjeform är det påfallande brist på bra tips, råd och information till styvfamiljer.
I den här boken utgår journalisten Tilde de Paula från sina egna erfarenheter. Hon växte själv upp med skilda föräldrar och lever idag ensam med sina tre barn, som har två olika pappor. "Det här är en bok för alla styvmammor och styvpappor. Något jag saknade när jag stod i samma situation", säger Tilde.
Stilen är personligt hållen, läsaren bjuds på mycket igenkänning och identifikation. Tildes tankar och funderingar varvas med intervjuer och handfasta råd och tips som skrivs av medförfattaren Birgitta Klang, barnsjuksköterska. Kapitlen utgår från de många speciella situationer som styvfamiljer ställs inför:

På smällen med bonusbarn - Förväntningar, känslor och reaktioner inför den nya familjekonstellationen. Om den nya rollen som styvförälder.

Att älska eller inte älska - Alla älskar inte sina styvbarn, och alla barn älskar inte sina styvföräldrar, men måste man det? Om skamkänslor och underliggande konflikter.
Fantastiska plastpappor och gummimammor - Vilka krav kan ställas på en styvförälder? Var går gränsen mellan en "riktig" pappa och en "plastpappa"? Om irritationen och avundsjukan, men också om vänskapen och kärleken.

Odrägliga bonusbarn - Det går inte alltid på räls. Vilken roll ska en styvförälder ta? Om barn som inte accepterar en mammas eller pappas "nya".

Mina barn och andras ungar - Hel- och halvsyskon som ska leva ihop, hur ordnar man så att alla känner sig älskade och sedda? Om att skaffa gemensamma barn.

Det eviga exet - Om att alltid tvingas hantera sin älskades före detta. Om hänsyn, lyhördhet och ofrivillig tåtrippning.

Det perfekta nästbästa alternativet - Så blir du och din familj en verklighetens version av Sound of tMusic-familjen von Trapp. Om att lära sig leva med och vara lycklig i styvfamiljen.

Gummimammor, plastpappor och bonusbarn är en varm, lättläst bok som vänder sig till alla styvmammor, styvpappor och deras familjer.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng