Hitta e-boken

Bäste herr Evander

Bäste herr Evander
Albert Bonniers förlag,
Romaner
9100145440
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Herr Evander lämnar sitt hem och flyr ut i skogen. Han rapporerar sina förehavanden till en organisation som kallas Församlingen och som ordnar uppläsningsaftnar. De skickar i sin tur rapporter till herr Evander om hur hans historia mottas och om de mycket noggranna faktakontroller som de gör.

Kontrasten som uppstår mellan den ensammes flykt och församlingens byråkratiska handläggning är stark — bitvis tragisk, bitvis komisk.

För författaren Per Gunnar Evander innebar Bäste herr Evander — hans andra roman — ett kritikergenombrott. Den utkom första gången 1967.

 

"Det här är en bra roman, svårläst och lättläst i lagom portioner. Den är rolig också, fast med en myckenhet bitterhet på bottnen."
Sven-Eric Liedman, SDS

"Bäste herr Evander bör läsas av alla som tror att samhällets fundament vilar på hälleberget. Med pinande klarögdhet bevisar Evander att vi alla är omgivna av kvicksand."
Stig Sjödin, SIA

"Med en koncentrerad och glasklar förtvivlan har Evander lyckats gestalta det som brukar kallas ensamhetens villkor och utstötthetens dilemma."
Per Olov Enquist, Expressen


"Med en koncentrerad och glasklar förtvivlan har Evander lyckats gestalta det som brukar kallas ensamhetens villkor och utstötthetens dilemma."
Per Olov Enquist, Expressen
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng