Hitta e-boken

Har någon sett mig någon annanstans?

Har någon sett mig någon annanstans?
Albert Bonniers förlag,
Romaner
9100129356
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Beate Grimsrud har gjort sig känd för sitt originella och överraskande sätt att berätta. En recensent beskrev det som att hon kan "vända på meningen mitt i en mening, peka åt ett håll men gå åt ett annat". Grimsrud blandar lek och allvar i sitt språk, och hon kastar ett oväntat ljus över vardagens och verklighetens natur.

Har någon sett mig någon annanstans? präglas av lekfullhet och existentiella tankeäventyr. Berättelsen är en slags drömspelshistoria, som tar sin början en kväll då en författare går på teater. En akrobat och hans nycirkustrupp sätter igång bildflödet hos författaren, och redan under pausen och på vägen hem händer märkliga ting. Hon möter en av sina egna romanfigurer som är besvärande påstridig, och en förvirrad strängteoretiker, en forskare i kvantfysik som ska återkomma med sina häpnadsväckande påståenden. Under nattens lopp möter hon också Sisyfos, Raskolnikov från Dostojevskijs roman Brott och straff, och den namnlöse huvudpersonen i Hamsuns Svält. Alla ställer de frågor från sin egen tid till vår, ställer till det och blandar sig i hennes liv. Genom drömmarnas möten och minnen skär dessutom ständigt telefonsignaler, samtal där obekanta röster vill få henne att köpa det ena eller andra eller svara på underliga konsumentundersökningar.
Många är de samtidiga världar som finns att tillgå denna natt. Det är halsbrytande roligt mitt i allvaret, en poetisk slap-stick, där frågorna om vårt sätt att leva ställs på sin spets.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng