Hitta e-boken

Ett stycke av vägen : Möten i livets slutskede

Ett stycke av vägen : Möten i livets slutskede
Recito Förlag,
Mat & Hälsa
9175176572
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
I dödens väntrum speglas livets mening, rikedom men även människans tvivel och ofullkomlighet. Tankar kring tröst och tro samt modet att i nära medmänsklig dialog möta livets alla dimensioner ställs på sin spets i boken. Att försonas med hur livet blev och att det snart är slut liksom att försonas med sig själv och sina nära, kan vara avgörande för att nå inre frid och mod att våga släppa taget om livet.

I samtalen, eller den lyssnande tystnaden, vilar de personliga svaren, tron, tvivlet, vreden och trösten. Med stor respekt för olika trosuppfattningar, eller avsaknad av tro, införlivas de individuella perspektiven från patienter på ett tolerant och livsbejakande sätt.

Agnete Kinman gestaltar med sina erfarenheter som såväl läkare som präst på ett ödmjukt, respektfullt och förtroendefullt sätt, med bibehållen tystnadsplikt, möten kring döden, människa till människa. Boken är konkret hållen och med stort djup och bredd.

Bokens innehåll är väsentligt för alla inom medicinsk vård och själavård, inte minst under utbildning och de första åren i berörda yrken. Innehållet är också av stort värde för alla som arbetar inom äldrevård samt anhöriga och inte minst alla individer som vill reflektera kring och personligt förhålla sig till döden.

Gunilla Thurfjell, fil dr


Djupast handlar boken om livsmod och livsmod förmedlar den … mod att orka leva och när den stunden är inne, mod att våga dö.
Ur förord av Cecilia Wadstein, präst och själavårdslärare

En självklar bok i vårdutbildning och prästens praktiska studier. Men den är också en välkommen bok för oss alla som emellanåt funderar på hur det en gång kommer att vara då livet närmar sig slutet. 
Jakob Carlander psykoterapeut, präst

… en bra bok på ett angeläget och svårt tema – väl värd att läsa … då boken innehåller kunskaper som kan bidra till att minska den egna ångesten inför mötet med döende patienter.
Christer Olofsson i Distriktsläkaren

Kinmans bok är angelägen för alla inom vården och själavården och förmedlar hopp och livsmod.
Håkan Stenow, Bibliotekstjänst
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng