Hitta e-boken

HYV - Handledning i yrkesmässig växt inom vården

HYV - Handledning i yrkesmässig växt inom vården
Studentlitteratur AB,
Mat & Hälsa
9144039913
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
En modern vårdare skall kunna skapa en vårdande relation med patienterna och deras anhöriga. Förutom respekt och vördnad för den enskilde individen, måste en sådan relation präglas av en öppenhet för, närhet till och en inlevelse i patientens hälsosituation och lidande. Författarna till denna bok hävdar, att en sådan mellanmänsklig och balanserad vårdrelation kräver att vårdare har en väl utvecklad självkännedom, en på vårdvetenskap baserad och integrerad värdegrund, samt en kommunikativ och sociokulturell kompetens. Vidare argumenteras det för, mot bakgrund av författarnas egen forskning och yrkeserfarenhet, att ”handledning i yrkesmässig växt” är en metod som utifrån ett livsvärldsperspektiv hjälper den studerande eller vårdaren att utveckla en yrkesmässig identitet.

Flera av bokens empiriska fördjupningar härrör sig från sjuksköterskors vårdande. Därför är studenter, lärare och handledare vid sjuksköterskeutbildning, liksom praktiserande sjuksköterskor, naturliga målgrupper. Författarnas förhoppning är emellertid att även andra som arbetar med vårdande av något slag, eller studenter inom andra slags vårdyrken, skall ha glädje av att ta del av deras samlade kunskap om handledning med målet vårdares och studenters yrkesmässiga växt.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng