Hitta e-boken

Konsten att dokumentera omvårdnad

Konsten att dokumentera omvårdnad
Studentlitteratur AB,
Mat & Hälsa
9144039417
E-bok
ePub PDF ePub (DE) PDF (DE)
Det är ett faktum, att trots att vårdandet funnits lika länge som människan, och trots att den moderna sjuksköterskan existerat åtminstone sedan 1800-talet, så är det först under senare år som sjuksköterskor börjat beskriva, analysera och dokumentera sitt arbete och dess intentioner. När det slutligen blivit ett lagstadgat krav att sjuksköterskor skall dokumentera omvårdnaden börjar funderingarna över hur detta skall ske.

Dokumentationen måste bygga på grundläggande uppfattningar och värderingar som innebär att den unika människans hälsohinder och behov av vård sätts i främsta rummet. Det betyder att såväl det mänskliga subjektet som det intersubjektiva skeendet betonas i vårdandet. Konsten att dokumentera omvårdnad förutsätter en förmåga att kombinera dessa grundläggande vårdvetenskapliga traditioner och intentioner med de offentliga krav som idag ställs på sjuksköterskan och vårdandet. Det är vad denna bok handlar om.

Boken vänder sig främst till sjuksköterskestuderande och yrkesverksamma sjuksköterskor, men kan också läsas av annan vårdpersonal som är intresserad av omvårdnadsdokumentation.

Boken är skriven av ett antal auktoriteter inom omvårdnad. Redaktör är Karin Dahlberg, filosofie doktor i pedagogik och lektor vid Vårdhögskolan i Borås.
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Köp e-boken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Köp e-boken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna e-boken på biblioteket

 • Låna e-boken på biblioteket

 • Tyvärr tillåter inte Elib längre att Hitta e-boken gör e-bokslån. Du behöver därför låna e-böcker via ditt biblioteks sajt. Har du testat Storytel? Hos Storytel kan du läsa e-böcker och ljudböcker till en fast månadskostnad. Du kan prova gratis i två veckor.

Låna bok på biblioteket

För att läsa lånade böcker på Windows eller Mac OSX behöver du använda gratisprogrammet Adobe Digital Editions.

Available in the App Store För att läsa låneböcker iPad och iPhone behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Bluefire Reader.

Ladda ner hos Google Play För att läsa låneböcker på Android behöver du en app som kan hantera Adobe Digital Edition, t ex Aldiko.

Avbryt

Du kan endast låna e-böcker om du har en pinkod till ditt lånekort och ditt bibliotek använder sig av pinkod vid inloggning. Om du saknar pinkod, låna boken direkt hos Elib istället.

Din bok laddas nu ner...

Klart!

Din bok laddas nu ner. Om den inte öppnas automatiskt så titta i din nedladdnings-hanterare och öppna filen därifrån.

Stäng